De Persgroep kiest Colt-netwerk

De Persgroep kiest voor Colt-netwerk

Nederlandse uitgever van merken zoals AD, de Volkskrant en het Parool verbindt vestigingen met netwerk van Colt en ondersteunt uitbreidingsstrategie

29 september 2015 – Uitgever De Persgroep heeft Colt gekozen voor het leveren van de bedrijfskritische netwerkverbindingen tussen de 40 verschillende vestigingen in Nederland en 2 datacenters in België. De vernieuwing van het netwerk volgt een reeks overnames die de toonaangevende uitgever recentelijk heeft gedaan waarbij de verworven locaties met het centrale netwerk verbonden moesten worden. Hoge beschikbaarheid, low latency en schaalbaarheid zijn daarbij de belangrijke vereisten voor de uitgever. De IT-afdeling streeft continu naar de beste gebruikservaring binnen de primaire bedrijfsprocessen van de redacties, drukkerijen, abonnementen- en advertentieafdelingen. De kwaliteit en snelheid van deze processen zijn bepalend voor de kwaliteit van de producten en de complete productiviteit van De Persgroep.

Om de 1,6 miljoen abonnees van onder andere AD, de Volkskrant, Trouw, de Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en het Parool, te bedienen, vertrouwen de ruim 4000 Nederlandse medewerkers van de uitgever op de stabiele en low latency netwerkverbindingen van Colt. De uitgever vereist dat de netwerkvertraging tussen de 5 en 10 miliseconden blijft om onderbrekingen in bedrijfskritieke redactionele, grafische, informatieve en verkoopprocessen te voorkomen. Door in zee te gaan met Colt, beschikt De Persgroep over een schaalbare oplossing die kan voorzien in de uitbreidingsplannen van en mogelijke nieuwe overnames door de uitgever.

De Persgroep heeft de IT gecentraliseerd en ondergebracht in 2 datacenters in België. Daarbinnen draaien de toepassingen en staat de data opgeslagen die de uitgever nodig heeft om de exploitatie van het portfolio van nationale, regionale én lokale kranten, magazines, radio, en websites in goede banen te leiden. Colt verbindt de 40 Nederlandse locaties van De Persgroep door middel van een hybride EPN-oplossing met de datacenters.

‘‘We hebben verschillende leveranciers vergeleken op onder andere de technische vereisten, de prijs en de netwerkdekking in het buitenland. Het uitgebreide en betrouwbare netwerk van Colt in Europa en hun meedenkende, persoonlijke aanpak, gaven uiteindelijk de doorslag. Colt pakt onze verzoeken en wensen snel op en daar zijn we enorm blij mee. Ze stellen ons als klant centraal en dat is wat we graag terug zien bij onze leveranciers. En dat Colt ons ook kan bedienen als we locaties willen aansluiten in de rest van Europa, past binnen onze strategie om het aantal leveranciers waar we mee werken, te beperken,’’ zegt Luc Verbist, CIO bij De Persgroep.

Guy de Groot, directeur Network Services bij Colt Benelux: ‘‘Colt heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en leveren van betrouwbare en low latency communicatienetwerken voor mediabedrijven, waaronder uitgevers als De Persgroep. We hebben de digitalisering van de media-industrie van dichtbij meegemaakt waarin behalve de media-producten zelf ook de bedrijfsprocessen worden gedigitaliseerd. De onderliggende netwerken spelen een cruciale rol bij de effectiviteit van deze nieuwe processen en dragen zo direct bij aan het onderscheidend vermogen van uitgeverijen. Mediabedrijven die de digitalisering hebben omarmd zijn zonder twijfel de winnaars binnen een markt waar consolidatie aan de orde van de dag is.’’

Over De Persgroep
De Persgroep Nederland is een toonaangevende uitgever van nationale, regionale én lokale nieuwsmerken, magazines, websites en is actief op radio. Het diverse portfolio van de Persgroep Nederland omvat onder andere: AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool, PAPER, TC/Tubantia, de Stentor, de Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN/de Stem, PZC, ruim 150 huis-aan-huiskranten, Nationalevacaturebank.nl, Intermediair.nl, Tweakers.nl, Carsom.nl, Autotrack.nl en Q-music. Adverteerders kunnen nu profiteren van landelijke aandacht tot gerichte aandacht binnen een specifieke gemeente. De Persgroep Nederland: de best bekeken media van Nederland.

Over Colt
Colt levert netwerk-, spraak – en datacenterdiensten aan duizenden bedrijven wereldwijd. Colt maakt het voor klanten mogelijk zich te focussen op het behalen van hun doelstellingen in plaats van op de onderliggende infrastructuur. Klanten omvatten onder andere 18 van de top 25 banken en financiële instellingen en 19 van de top 25 bedrijven in de wereldwijde media- en telecommunicatiebranche (Forbes 2000-lijst uit 2014). Ook werkt Colt met meer dan 50 internet exchanges en 13 Europese centrale banken.

Colt is actief in Europa, Azië en Noord Amerika met verbindingen naar 200 steden wereldwijd. Colt heeft recent de overname van KVH, leverancier van datacenter- en communicatiediensten, voltooid. Zij opereren nu onder het Colt-label met het hoofdkantoor in Tokio en activiteiten in Hong Kong, Seoul en Singapore.

Neem voor meer informatie contact op met:

Colt
Paula Muezerie
Telefoon:+44 (0) 20 7947 1035
Mobiel: +44 (0)7855 301078
E-mail: [email protected]

En Serio
Eric Dragt
Telefoon: +31 (0) 20 6589522
Mobiel: +31 (0) 6 14 776 442
E-mail: [email protected] 

What's your goal today?

1. Are you on the Colt IQ network?

Our network connects over 31,000 buildings worldwide powering companies such as Hitachi, Atos, Forbes, Arthur D Little, Brussels Airlines and thousands of others. Find out if you're Colt connected now.

2. Learn about digital infrastructure

We've written thousands of guides and white papers, regularly publish content on our blog and host regular events on everything from enterprise network connectivity, to cloud, digital transformation and the hybrid workforce.

3. Join our team

To learn more about joining our team of over 5000 people around the world, and to browse our current open roles visit https://careers.colt.net/.