SDN optimaliseert klantervaring


SDN-netwerk van Colt optimaliseert de klantervaring

Colt introduceert DCNet as-a-service: een selfserviceoplossing voor het in real time activeren van datacenter interconnect-verbindingen met hoge bandbreedte

26 oktober 2015 – Colt introduceert vandaag DCNet as-a-service. Deze oplossing biedt klanten in heel Europa toegang tot on demand interconnect-verbindingen tussen datacenters die geactiveerd kunnen worden via een selfserviceportaal. De nieuwe oplossing maakt deel uit van het geavanceerde netwerk van Colt, dat gebruikmaakt van software defined networking (SDN) en network function virtualisation (NFV) om de operationele efficiëntie te vergroten en de klantenervaring te optimaliseren.

Het veerkrachtige, on demand en programmeerbare netwerk van Colt biedt verbeterde integratie met cloud-diensten en kortere doorlooptijden. Gebruikers profiteren daarnaast van flexibele, op verbruik gebaseerde tariefmodellen en verbeterde SLA’s. Het netwerk optimaliseert de klantenervaring met selfservicemogelijkheden voor het in real time bestellen, inrichten, activeren en flexibel aanpassen van netwerkdiensten.

De introductie van DCNet as-a-service vormt de eerste stap in de uitrol van het op SDN gebaseerd netwerk. De volgende stap is om deze mogelijkheden in het eerste kwartaal van 2016 uit te breiden naar Azië. Volgend jaar zal Colt deze mogelijkheden inzetten voor het aanbieden van flexibele verbindingen tussen datacenters, klantenlocaties en cloud-providers. Het bedrijf zal API’s introduceren die het mogelijk maken om diensten in te richten via netwerken van derden.

Carl Grivner, executive vice president Network Services bij Colt: “SDN zal voor ingrijpende verandering zorgen van de verdienmodellen in de telecomsector en de interactie tussen service providers en hun klanten. Het Novitas-programma van Colt omvat veel meer dan een technologische upgrade. Het brengt een zakelijke transformatie teweeg door klanten de mogelijkheid te bieden om netwerkservices te betrekken op een manier die naadloos op hun wensen en behoeften aansluit. Wij willen dé leverancier van cloud-toegang voor het bedrijfsleven zijn en klanten in staat stellen om netwerken te bouwen en beheren vanaf elke gewenste locatie.”

Een aantal zakelijke en wholesale-klanten in de financiële en mediasector zal de nieuwe mogelijkheden in november testen. Het selfserviceportaal van DCNet zal aanvankelijk interconnect-verbindingen bieden met 57 datacenters van externe leveranciers in Londen, Parijs en Frankfurt. Dit aanbod zal in het begin van 2016 worden uitgebreid naar meer dan 150 datacenters in Europa en de regio Asia Pacific.

Belangrijke voordelen van DCNet as-a-service zijn onder meer:

  • Een selfserviceportaal en tarieven op basis van het werkelijke verbruik
  • Activeren van netwerkservices in een paar minuten tijd (versus dagen of weken)
  • Tot 10 Gbps aan bandbreedte
  • Real-time schaalbaarheid van de bandbreedte

Volgens een recente enquête is meer dan drie kwart (77%) van alle ICT-managers van mening dat het bieden van netwerkondersteuning tijdens kritieke punten op hun zakelijke kalender belangrijker is dan voortdurende ondersteuning door service providers. Het programmeerbare netwerk van Colt zal klanten meer flexibiliteit bieden dankzij de mogelijkheid om infrastructuurdiensten in real time en on demand te activeren en aan te passen. Dit zal bijdragen aan een verdere automatisering binnen belangrijke sectoren, zodat bedrijven zich kunnen richten op datgene wat voor hen het belangrijkst is.

DCNet maakt gebruik van het modulaire en door SDN ondersteunde Carrier Ethernet-netwerk van Colt, dat al tien jaar op een rij is bekroond met de MEF Excellence Award. Het uitgebreide netwerk van Colt omspant Europa, Azië en Noord-Amerika en verbindt meer dan 560 datacenters van Colt en andere aanbieders. Dit biedt zakelijke klanten en service providers meer keuzevrijheid met betrekking tot waar zij hun gegevens hosten en met wie zij verbindingen maken.

Over Colt
Colt levert netwerk-, spraak – en datacenterdiensten aan duizenden bedrijven wereldwijd. Colt maakt het voor klanten mogelijk zich te focussen op het behalen van hun doelstellingen in plaats van op de onderliggende infrastructuur. Klanten omvatten onder andere 18 van de top 25 banken en financiële instellingen en 19 van de top 25 bedrijven in de wereldwijde media- en telecommunicatiebranche (Forbes 2000-lijst uit 2014). Ook werkt Colt met meer dan 50 internet exchanges en 13 Europese centrale banken.

Colt is actief in Europa, Azië en Noord Amerika met verbindingen naar 200 steden wereldwijd. Colt heeft de overname van KVH, leverancier van datacenter- en communicatiediensten, in 2014 voltooid. Zij opereren nu onder het Colt-label met het hoofdkantoor in Tokio en activiteiten in Hong Kong, Seoul en Singapore.

 Neem voor meer informatie contact op met:

Colt
Paula Muezerie
Telefoon:+44 (0) 20 7947 1035
Mobiel: +44 (0)7855 301078
E-mail: Paula.Muezerie@colt.net

En Serio
Eric Dragt
Telefoon: +31 (0) 20 6589522
Mobiel: +31 (0) 6 14 776 442
E-mail: colt@enserio.nl

Live chat with sales

For all your purchase enquiries.
Monday - Friday 9am-5pm

Chat with us

Contact our business sales team