Uitbreiding SIP Trunking-dienst


Colt breidt de internationale beschikbaarheid van zijn SIP Trunking-dienst uit

Uitbreiding van Colt VoIP Access naar Oost- en Centraal-Europa biedt bedrijven uniforme communicatie en effectievere internationale samenwerking

29 oktober 2015 – Colt maakt vandaag bekend dat zijn SIP Trunking-oplossing Colt VoIP Access nu ook in Oost- en Centraal-Europa beschikbaar is. Eind 2015 volgen Noord-Europa en Azië. Met deze uitbreiding is de SIP service van Colt in ruim 20 landen beschikbaar. Deze zakelijke dienst stelt bedrijven in staat om hun telefonie-infrastructuur te vereenvoudigen, verbindingen tussen meerdere locaties te consolideren binnen één IP-netwerk en de kosten van het leveranciersbeheer terug te dringen.

Colt VoIP Access is een geïntegreerde oplossing die voorziet in op maat toegesneden diensten en de mogelijkheid om de toegang tot, en infrastructuur van, spraak- en datanetwerken te delen. Bedrijven die op internationale schaal actief zijn, kunnen op deze manier hun telecommunicatiekosten met 25% tot 50% terugdringen en bedrijfsbreed voor een consistente communicatie-ervaring zorgen.

De SIP Trunking-dienst van Colt biedt in alle landen uiterst betrouwbare verbindingen, disaster recovery, fraudepreventie en beveiligd spraakverkeer op basis van een keur aan verbindingsopties. Colt VoIP Access stelt bedrijven in staat om naadloos over te stappen van legacy telefonie naar VoIP dankzij een rijk functiepallet en de beschikbaarheid van ondersteunende diensten zoals porting in alle landen.

De dienst is naast 13 West-Europese landen nu ook beschikbaar in de Republiek Tsjechië, Luxemburg, Polen, Roemenië en Slowakije. De beschikbaarheid zal binnenkort worden uitgebreid naar Finland, Noorwegen en Japan.

Richard Oosterom, executive vicepresident Voice Services bij Colt: “Er is momenteel sprake van een versnelde groei binnen de markt voor SIP Trunking-diensten: tot meer dan 40% per jaar. Steeds meer organisaties in Europa en Azië tonen belangstelling voor communicatiediensten, met inbegrip van telefonie. Veel multinationals slaan hun vleugels uit naar nieuwe markten en verplaatsen hun bedrijfsprocessen naar Oost- en Centraal-Europa. Naarmate de afschrijvingen op hun telefooncentrale vorderen stappen ze over van legacy systemen naar Voice over IP met behulp van native SIP-trunking. Internationaal actieve bedrijven verkennen momenteel mogelijkheden om de quality of service binnen de hele onderneming te verbeteren en kosten te besparen door de integratie van hun spraakinfrastructuur binnen een centrale architectuur voor IP-telefonie.”

Oosterom: “Met Colt VoIP Access profiteren bedrijven van een consistente communicatie-ervaring in alle landen waarin zij actief zijn. De mogelijkheid om de levering van de dienst fysiek te consolideren en een einde te maken aan het beheer van diverse geografisch verspreide leveranciers zorgt voor een forse reductie van de service- en provisioning-kosten. De ICT- en inkoopprocessen kunnen bedrijfsbreed worden gestroomlijnd, terwijl eindgebruikers een beroep kunnen doen op diverse applicaties voor samenwerking binnen een reeks van geïntegreerde communicatiediensten. Voor teams in verschillende landen is dit een uiterst efficiënte manier om samen te werken.”

Colt VoIP Access is per direct beschikbaar voor bedrijven en service providers die met door Colt aangeleverde tooling de inrichting van klantenomgevingen en het factureringsproces kan vereenvoudigen.

Volgens een recente enquête in opdracht van Colt hecht de overgrote meerderheid van ICT-managers meer waarde aan de gebruikservaring die hun belangrijkste service provider biedt dan een jaar geleden het geval was. 78% van de respondenten ziet hun huidige leverancier als een bron van technologische innovatie. Het aanbod van spraakdiensten van Colt komt tegemoet aan de verwachtingen van CIO’s door aanzienlijke kostenbesparingen te combineren met een geoptimaliseerde gebruikerservaring.

Colt is hoofdsponsor van Capacity Europe, een beurs voor zakelijke innovatie en belangrijke spelers in de telecomsector. Dit evenement vindt plaats van 2 t/m 4 november in Parijs.

Over Colt
Colt levert netwerk-, spraak – en datacenterdiensten aan duizenden bedrijven wereldwijd. Colt maakt het voor klanten mogelijk zich te focussen op het behalen van hun doelstellingen in plaats van op de onderliggende infrastructuur. Klanten omvatten onder andere 18 van de top 25 banken en financiële instellingen en 19 van de top 25 bedrijven in de wereldwijde media- en telecommunicatiebranche (Forbes 2000-lijst uit 2014). Ook werkt Colt met meer dan 50 internet exchanges en 13 Europese centrale banken.

Colt is actief in Europa, Azië en Noord Amerika met verbindingen naar 200 steden wereldwijd. Colt heeft de overname van KVH, leverancier van datacenter- en communicatiediensten, in 2014 voltooid. Zij opereren nu onder het Colt-label met het hoofdkantoor in Tokio en activiteiten in Hong Kong, Seoul en Singapore.

Neem voor meer informatie contact op met:

Colt
Paula Muezerie
Telefoon:+44 (0) 20 7947 1035
Mobiel: +44 (0)7855 301078
E-mail: Paula.Muezerie@colt.net

En Serio
Eric Dragt
Telefoon: +31 (0) 20 6589522
Mobiel: +31 (0) 6 14 776 442
E-mail: colt@enserio.nl 

Live chat with sales

For all your purchase enquiries.
Monday - Friday 9am-5pm

Chat with us

Contact our business sales team